Home / Na je studie / Waarom ‘Lifelong learning’ waardevol is

Waarom ‘Lifelong learning’ waardevol is

anyone-who-stops-learning-is-old-whether-at-twenty-orJe bent begin twintig en net afgestudeerd. Een kwart van je leven heb je in de schoolbanken gezeten waarin je je leven wijdde aan de belangrijkste taak: leren. Die fase van onderwijs is nu voorbij en je wilt de wereld verkennen. Maar is het niet gek om te denken dat je nu uitgeleerd bent en driekwart van je leven achterover kan gaan zitten? Vandaag de dag wordt er van je verwacht dat je doorleert, juist ook tijdens je carrière loopbaan. Het klinkt misschien hard maar een ‘lifelong learning’ kan je veel opleveren!

  • Je leert meer en dat is ook nodig. Vaardigheden die je vijf jaar geleden hebt opgedaan zijn inmiddels gedateerd. En de banen die je de komende decennia gaat uitvoeren bestaan waarschijnlijk nog niet eens. Als je door wilt groeien naar een leidinggevende functie ontkom je niet aan het volgen van een managementopleiding. Kortom: je moet jezelf blijven ontwikkelen.
  • Je ontwikkelt een interessant en charismatisch karakter. Wie veel leert wordt wijzer en ontwikkelt een persoonlijkheid. Met deze bagage maak je makkelijker contacten en bouw je een interessant netwerk op.
  • Je wordt een betere leider en hebt meer invloed. Niet alleen je netwerk wordt groter maar mensen nemen je ook steeds meer serieus. Ze kijken tegen je op en je krijgt sneller dingen gedaan. Je hebt een grotere voorraad oplossingen tot je beschikking om problemen aan te pakken en uitdagingen te overwinnen.
  • Je bent onafhankelijk en zelfredzaam. Je hebt geen hulp van anderen nodig en dat geeft veel vrijheid en mogelijkheden.
  • Het houd je geest jong en gezond. Een bekende uitspraak van Henry Ford is: “Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young. The greatest thing in life is to keep your mind young.”
  • Je voelt je meer tevreden met het leven. Tot slot geeft een ‘lifelong learning’ je veel voldoening. Je voelt je krachtig en succesvol. Jij hebt de controle over je eigen leven en het pad dat je wilt bewandelen. De toekomst ligt in jouw handen!

Tags: , ,