Home / Studeren / Studenten moeten oppassen voor de bof

Studenten moeten oppassen voor de bof

bofMet de start van het nieuwe schooljaar in zicht, raadt de GGD studenten aan om voorzichtig te zijn en het risico van de bof niet te onderschatten. Het virus zou niet altijd worden opgemerkt en het kan zich door het feit dat studenten tijdens introducties nauw met elkaar in contact staan eenvoudig verspreiden.

De bof is normaal gesproken een vrij onschuldige kinderziekte, maar het kan ook voorkomen bij volwassenen en zelfs leiden tot grote complicaties. Zo kunnen er bijvoorbeeld ontstekingen ontstaan aan de hersenen, het hersenvlies, de eileider of teelbal en kan het bovendien leiden tot blindheid en doofheid. De ziekte kan zich zowel via de lucht als via speeksel verspreiden.

Aangezien de introductie in Almere binnenkort ook van start zal gaan, zal men ook in Almere moeten oppassen voor het virus. De beste manier om besmetting met het virus te voorkomen is inenting. Studenten die op intro gaan zullen er dus voor moeten zorgen dat ze zijn ingeënt tegen de bof.

Inenting tegen de bof wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekering, tenzij er een aanvullende verzekering is afgesloten. De kosten van het vaccin zijn echter erg laag, dus de GGZ raadt alle studenten die niet zijn ingeënt aan om zich voor de introductie te laten inenten. Het risico op besmetting van het virus is dan vrijwel nihil.

Bron:
http://www.nu.nl

Tags: , ,

 
 

0 Reacties

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Laat een reactie achter