Home / Vrije tijd / Hoe kom ik van mijn telefoonabonnement af?

Hoe kom ik van mijn telefoonabonnement af?

55623_smartphonesAlleen in Nederland zijn er al meer dan 4.250.000 smartphone gebruikers in Nederland. De gebruikers van een smartphone hebben vrijwel allemaal dezelfde behoeften. Diende een mobiele telefoon in de eerste instantie alleen nog om te bellen en te sms’en, tegenwoordig wordt de mobiele telefoon vrijwel overal voor gebruikt. Door de mogelijkheid van internet zijn we in staat om overal en altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en kunnen we overal en altijd laten zien waar we zijn door middel van verschillende social media netwerken zoals Twitter en Facebook.

Een smartphone (zoals bijvoorbeeld de HTC Sensation XE) wordt vrijwel altijd gekocht met een abonnement, deze abonnementen hebben meestal een duur van een of twee jaar. Normaal gesproken werden na verloop van tijd deze abonnementen automatisch verlengd. Echter is er sinds gister besloten dat dit niet meer mag. Toch weten veel consumenten niet hoe ze van hun abonnementen af kunnen komen.

Abonnementen kunnen niet zomaar worden opgezegd, anders zouden er in principe geen contracten hoeven worden afgesloten. Je kunt een abonnement voortijdig opzeggen maar je moet sowieso voor de resterende maanden blijven betalen. Normaal gesproken werden deze abonnementen automatisch verlengd. Dat is tegenwoordig niet meer zo en je kunt nu dan ook zelf gewoon je abonnement beëindigen. Je kunt abonnementen opzeggen op dezelfde manier als dat je ze hebt afgesloten dus bijvoorbeeld in de winkel of via internet. Je kunt vanaf heden je abonnement op ieder gewenst moment opzeggen, dat geldt wel alleen voor abonnementen waarvan de duur is afgelopen. Wilt u nog meer informatie raadpleeg dan uw eigen provider.

Tags: , ,

 
 

0 Reacties

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Laat een reactie achter