Home / Vrije tijd / En dan is het zover!

En dan is het zover!

vakantie of fileElk jaar weer verheugen duizenden Nederlanders zich op de zomervakantie. We hebben de voorspanning van een camping uitzoeken en gezellig met elkaar overleggen wat er allemaal aanwezig moet zijn op de camping. Uiteindelijk is het dan zover alles is geregeld. De vakantie is geboekt en de zomervakantie komt steeds dichterbij.

De dagen kunnen niet snel genoeg voorbij gaan.
De auto wordt gepakt en iedereen is er klaar voor. Nog even een nachtje slapen en dan gaat het gebeuren: op vakantie. De hele route is uitgestippeld en alles is klaar voor vertrek.

Eindelijk gaat het dan gebeuren de reis naar de vakantiebestemming is begonnen. Maar al snel begint het gezeur achter in de auto. De ene moet plassen, de ander heeft honger en de andere kan niet ophouden te praten over de vakantie. Na vele uren rijden gaan de auto’s steeds langzamer rijden en dan sta je helemaal stil. De warmte komt de auto binnen en je ziet mensen rustig uit de auto stappen. zwarte zaterdag. Uren lang sta je te wachten en langzaam is de gezellige sfeer van op vakantie gaan wel een beetje weg. Iedereen is wat geïrriteerd en voor de kindertjes is het wel een hele lange reis en onbegrijpelijk dat papa niet gewoon door rijdt.

Mama probeert het nog op te lossen met spelletjes en een picknick. Uiteindelijk gaan de auto’s heel langzaam verder en krijgt iedereen een ijsje en trakteert papa op de grote M. Al snel nadert de avond en is de bestemming nu echt wel dichtbij. De kant-en-klare tent van de reisorganisatie staat er mooi bij en het is een zachte avond. Het flesje wijn wat achter in de auto ligt wordt gepakt en papa en mama gaan zitten. De kinderen bekijken de tent en de buren en dan is de lange rit weer vergeten.

De vakantie kan nu echt beginnen.

 
 

0 Reacties

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Laat een reactie achter