Home / Vrije tijd / De modieuze student

De modieuze student

Studeren is duur. Woont de student op kamers, dan gaat een groot gedeelte van het budget op aan inwoning, eten en alles wat er nog meer bij komt kijken. Daarnaast moet er ook collegegeld betaald worden en vergeet de boeken niet. Een student wil natuurlijk niet alleen maar studeren, maar ook af en toe gezellig wat drinken met vrienden. Een modieuze outfit mag dan uiteraard niet ontbreken. Je gaat tenslotte niet in je joggingbroek op stap.

studente-modieus-blackwhite

Gelukkig zijn er tal van winkels waar hippe kleding gekocht kan worden die ook nog betaalbaar is. De vrouwelijke student die thuiswonend is geeft gemiddeld 90 euro per maand uit aan het uiterlijk, volgens een onderzoek van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). De studentes die uitwonend zijn, geven iets minder uit per maand aan kleding, namelijk gemiddeld 80 euro.

De outfit wordt helemaal gemaakt of gekraakt door de schoenen. De bekende schoenontwerper Christian Louboutin zei ooit: ‘You have two categories of shoes; shoes which are dressing a woman or shoes which are undressing a woman.’

Christian Louboutin

Christian Louboutin

Studentes die gezellig een avondje uit gaan, lopen het liefst op hakken. Daarnaast zijn de enkellaarsjes enorm populair. Deze zijn verkrijgbaar in stoere varianten met studs en riempjes, de op-stap-varianten met (kleine) hakjes of de meer casual soorten met een sleehak. Ze zijn er in uniekleuren, met prints, in leer of in suède. Kortom, hier zijn damesschoenen voor elk wat wils. Voor in de collegezaal zullen de studentes waarschijnlijk eerder kiezen voor de sportieve sneakers of de (nep) Uggs, lekker comfortabel.

Tags: ,